Noh niin. Nyt päästiin lempiaiheeseen eli puhumaan itsestäni ;>

Olen siis juuri 18 vuotta täyttänyt lukiosta tänä vuonna valmistuva neiti (peukut pystyyn vielä, koska viralliset tulokset tulee vasta joskus Toukokuun lopussa %!#"%"&!). Olen aina tykännyt tehdä asioita käsilläni ja toimia. Paikallaan ilman tekemistä istuminen on kaikkea muuta kuin minun juttuni.

Pienenä tein älyttömästi käsitöitä laidasta laitaan. Opettelin hanakasti ja tarmokkaasti virkkaamaan, neulomaan ja ompelemaan läheisessä leikkipuistossa ohjaajien avustamana. Kannoin viikottain töitä kotiin äitini iloksi. (Aina se esitti, että tykkäsi ;D) Jossain vaiheessa innostus meni ohi. Ylä asteella en välittänyt käsityö tunneista ollenkaan. Kuvataide vei minut täysin mukanaan. Innostuin maalamaan tauluja ja rakastuin väreihin. (Maalauksistanikin ehkä kuvia tänne!)

Kuvataide on edelleen suurin intohimoni, mutta sain myös talven aikana neulonta kärpäsen (Ei talvella ole kärpäsiä?) pureman uudelleen ja olen tästä enemmän kuin iloinen. Kaikki lähti varsinaisesti uudestaan käyntiin siitä (tai vähän ennenkin jo) kun valitin loppu syksystä kaupan pipojen samanlaisuutta. Koulussa sitten äidinkielen opettajani ehdotti, että voisin tehdä jotain itse ja esitteli kilttinä minulle ohjeitakin. Teinkin Novitan Jenga langasta pipon ja hanskat. Älyttömän helppoa. Syntyivät yhdessä illassa ja hyvä vaihtoehto, jos käsityötaidot (jos niitä on ollut) ovat päässeet ruostumaan... kröhm. Mutta minä ainakin tykkään piposta sanokoon muut mitä vaan!


510535.jpg

 Pipon jälkeen aloin heti tehdä hartioille lämmikettä. (silloin oltiin keskellä talvea....)

Se sai alkunsa Novitan Aino langasta, jota ostin. (Kaksi viikkoa sen jälkeen oli puoleen hintaan ja ostin
lisää :P) Kirjotusten ja kaiken muun (mm. talven äkillisen poismenon) johdosta se päätyi yöpöydälle makaamaan, kuten näkyy... Halu alottaa uutta ja kyllästyminen tuohon työhän, jossa on älyttömästi silmukoita iski.. Saa nähdä lepääkö ensi talveen saakka vai herätänkö henkiin ja saan vielä esitellä sitä täällä valmiina.
510561.jpg

Tosiaan kirjotukset oli tuossa viime kuussa ja jostain syystä söivät kummasti aikaani. Parit tavalliset sukat olen sillä aikaa kutonut. Huomasin myös, että ei kannata ensin lukea ja sitten neuloa useaa tuntia. Simät ja kädet väsyy.

Nyt kaikki kiire on ohi ainakin hetkeksi. Töitä riittää, mutta kun läksyt on ilta ohjalmasta pois kaikelle kivalle jää aikaa. En vain koskaan osaa päättää maalatakko, neuloakko vai lukea. (Luen siis myös muita kuin koulukirjoja paljon! Nyt on kesken Anna-Leena Härkösen Avoimien ovien päivä.) Tänään oli neulomispäivä. Sainhan idean alottaa tämän bloginkin. Kaunis ilma vei minut Itäkeskukseen ja sieltä tarttui mukaan vaikka mitä! Ylppäri puvun lisäksi mm:

510604.jpg

Tarkoitus on tehdä tuolla Novitan kesä ideoiden ohjeen mukaan raidallinen kesätoppi Novitan Marine langasta(malli 26). Siellä on myös monta muuta enemmän ja vähemmän kiinnostavaa, mutta kun ei voi montaa työtä samaan aikaan tehdä :( Laitan tuosta topistakin sitten kuvia valmiina tai ainakin valmiimpana.

Vielä illemmalla voisin tutustua muiden blogeihin. Hiukan niitä olen selaillut, mutta en vielä lähellekkään tarpeeksi!Olen aikaisemmin vain kavereiden yksityisestä elämästä kertovia blogeja lukenut ja itsekkin sellaista pidän, mutta tää on uutta ja ihmeellistä.

Pitää mennä. Kaveri katsoo vierestä ja nimittelee mummoksi. Möhmöh.