Väsynyttä, mutta hauskaa. Olin siis Vihdin Palajärvellä vetämässä leiriä. Ensin meillä oli kaitsettavana 1-3 luokkalaisia ja sitten loppuviikosta 3-6 luokkalaisia. Leiri alue oli iso ja juosta sai koko ajan. Onneksi lasten iloiset ilmeet olivat tän kaiken väsymyksen arvoisia. Säät oli mahtavat, tosin lapsien kanssa oli vähän hankalaa kun eivät meinaat suostua laittamaan hattua päähän ja juomaan tarpeeksi.

Noniin. Ja nyt viikon koho kohtiin. Kuumasta säästä huolimatta jaksattiin touhuta kaikkea. Käytiin hevostallilla ja vaeltamssa aivan älyttömön kauniin palajärven rannassa, leikittin, syötiin, nukuttiin, grillattiin.

HUOVUTETTIIIN! :


649152.jpg

649154.jpg




TEHTIIN KIPSINAAMAREITA:

649145.jpg

Huovuttamisesta muksut tykkäsivät älyttömästi. Harmi kun aika ei meinannut riittää mihinkään vaikeampiin tai hienompiin juttuihin. Varsinkaan minä en tietenkään kerenny tekemään kun malli kappaleet nopeasti sutaisemalla kun olin vastuussa sen pisteen toiminnasta. Kipsinaamareistakin lapset tykkäsivät, varsinkin niiden maalauksesta. Lisäksi tehtiin helmiliskoja (tuon huovutus kuvassa osaksi näkyvän sain yhdeltä lapsoselta) ja sadekeppejä. Sitten minä sain maalata melkein kolme tuntia päivässä kasvomaalauksia; kaneja, ruusuja, koiria, kissoja ja lohikäärmeitä.
Oli ihana huomata, että lapset tosiaan luottivat meihin. Hassuinta oli, että vanhemmat lapset kutsuivat meitä OHJAAJIA OPETTAJIKSI..? En tiedä mistä johtunee.. Kai me jonkun näkösiä opettajia siellä oltiin, mutta ei silti tuntunu yhtään oikealta sanalta...

Leiri oli kyllä rankka. Vaikka lapset meni jo yhdeksän aikaan nukkumaan niin senjälkeen pääsi vasta itse iltapalaveria pitämään., syömään, saunaan ja uimaan. Unta tuli ehkä 4-5 tuntia yössä. Onneksi ens viikko tosiaan lomaa. :)

Ylioppilasjuhlatkin kerkes melkein jo unohtua siinä hulinassa. Nekin meni sit loppujen lopuksi niin nopeasti ohi. Täällä oli vieraita hirmuisesti ja sain kauheasti kaikkea ihanaa. Niin tavaroita, mutta ennen kaikkea kaikki sanat ja halaukset olivat tärkeimpiä. Ilta meni yllättäen hiukan alkoholipitoisissa merkeissä, mutta se kai sallittakoon? Aika uskomaton fiilis. En tiedä tajuanko tilannetta vieläkään. En tosin ton leirin takia sitä ole hirveesti kerenny miettiäkkään. Kai tää tästä. Keskiviikkona pitäs olla YO kuvien koevedokset valmiina. Saapi nähdä mitä karmeuksia sieltä löytyy!

Nyt toivottavasti helpottaa ihan kaikin puolin. Voi tosin olla ajatukset aika sekasin ens viikon, mutta kai sitä pystyy nitsensä kokoamaan kuten kerta kerralta aina ennenkin!

HYVÄÄ ALKAVAA VIIKKOA!