Kotiuduin juuri 4H-yhdistyksen hallituksen kokouksesta, joka pidettiin tällä kertaa ravintola White Ladyssa. Hyvää ruokaa oli ja hieno paikka, mutta harmittaa hiukan kun melkein koko vapaapäivä meni tuolla. Meikä onnistu järkkäämään vähän väliaika huumoriakin, kun vessassa käydessä lukitsin hetkeksi koko porukan kokous tilaan :D Osaan nää hommat.

Kokouksen lisäksi kävin viimein myös siellä vierailulla entisessa koulussani. Oli tosi outo fiilis. Moikkailin vähän opettajia sekä muutamia kavereita, ketkä vielä siellä kärvistelevät tän vuoden ja sit opon kanssa juttelin aika pitkään ja sain ne hakuoppaatkin viimeinkin. Opo sekotti mun pään taas ihan täydellisesti ja nyt sit vaan taas meittimään minne hakea. Opo laitto myös mut tekemään ammatin valintatestin, joka kiinnostuksien mukaan ehdottaa ammatteja. Vastaukset oli seuraavat:

Kiinnostustyyppi
I   II
sija0.gif sija0.gifR käytännöllinen v0.gif
sija0.gif sija0.gifI tieteellinen v1.gif
sija1.gif sija0v.gif A taiteellinen v2.gif
sija0v.gif sija2.gifS sosiaalinen v3.gif
sija0.gif sija0.gifE yrittävä v4.gif
sija0.gif sija0.gifC systemaattinen v5.gif

Kiinnostukset on jaettu kuuteen tyyppiin: käytännöllinen (R), tieteellinen (I), taiteellinen (A), sosiaalinen (S), yrittävä (E) ja systemaattinen (C) tyyppi. Kuvio osoittaa, miten vastauksesi jakautuvat näihin tyyppeihin. Mitä pitempi pylväs sitä vahvempi kyseinen kiinnostus on.

Valintasi perusteella ensisijainen tyyppisi on A ja toissijainen S. Kiinnostuskoodisi on AS.

A-tyypin ihmiset ovat taiteellisia ja luovia. He pitävät tehtävistä, jotka antavat mahdollisuuden ilmaista itseään ja käyttää mielikuvitustaan. He ovat omaperäisiä, itsenäisiä ja emotionaalisia. He eivät pidä rutiinityöstä ja tiukoista säännöistä. He suuntautuvat taiteellista ilmaisua tai tulkintaa vaativiin tehtäviin.

S-tyypin ihmiset ovat kiinnostuneita muista ihmisistä ja heidän hyvinvoinnistaan. Ihmissuhteet ovat heille tärkeitä ja he nauttivat sosiaalisista kontakteista. He ymmärtävät muita ihmisiä, heidän tarpeitaan ja ongelmiaan. He ovat hyviä kuuntelijoita ja heillä on kykyä ja halukkuutta ratkaista ihmisten välisiä ongelmia. He haluavat työskennellä ammateissa, joihin sisältyy ihmisten auttamista, hoitamista, neuvomista tai opettamista.

AS-koodille ominaisia tehtäviä ovat esim. esittävän taiteen alaan kuuluvat työ, joissa olennaista on vuorovaikutus yleisöön tai teoksen tilaajaan.

Ammatteja, joihin testin mukaan sovellun

*Kuvaamataidon opettaja (johon koulutukseen aion keväällä hakea)

*Tekstiilityön opettaja

*Musiikin opettaja (Kiitos, mut ei kiitos!)

*Näyttelijä

*Kulttuuri sihteeri

*Tulkki

*Kosmetologi (Jos en pääse minnekkään, niin sit voisin hyvin harkita tätä.)

Tällästä hömppää tänään. Tuon lisäksi kävin shoppaamassa SNY juttuja. Odotellaan, mitä huominen tuo tullessaan.

PS! Vastatkaahan kisaan!