Ihana tätini oli poiminut seuraavan tekstin  jostain ylioppilasjuhlieni vieraskirjaan:

Hetkien merkitys on suurempi kuin päivien. Hetken ilosta voi rakentua vuosien onnellisuus.

Tämä elämäsi tärkeä päivä on se saa onnea toivottamaan joka hetkessä mahdollisuus rajaton ethän unohda sitä huomennakaan. Elämään oppii vain elämällä mutta sijansa on myös ystävällä.

Kun sateenkaaren loiston sä näät toivot nopeasti löytäväsi sen molemmat päät. Mutta parhaan aarteen ja värit kirkkaimmat löydät silloin un sateenkaaresi itse rakennat.

Lennä leijan lailla, ylöspäin lennä tuulen mukana ennä- Älä myrskyjä pelästy - se pien ohi on, sillä vahvempi kuin myrsky on voima auringon.

Joskus on vaikea löytää silta, joak joen yli viel. Pelottaa, jos kesken kaiken tuleekin ilta ja käymättä on vielä moni tie.

Kunhan rauhassa astut, etkä pelästy, jos kastut, niin sillan löydät lujimman ja polunkin - luokse sillan seuraavan! Unelma on toivomus elämälle!

Rakas äitini rustasi tekstin, joka on löydetty vanhasta St. Pailin kirkosta Baltimoressa 1692:

Mene tyynesti hälyn ja kiireen keskelle ja muista mikä Rauha kätkeytyy hiljaisuuteen. Niin pitkään kuin itsestäsi luopumatta on mahdollista pysy hyvissä väleissä kaikkien ihmisten kanssa. Puhu oma totuutesi rauhallisesti ja selkeästi ja kuuntele muita, myös tyhmiä ja tietämättömiä, heilläkin on tarinansa kerrottavana. Vältä äänekkäitä ja hyökkäileviä henkilöitä. He ovat piina sielulle.

Jos vertailet itseäsi muihin voit tulla turhamaiseksi ja katkeraksi, sillä aina on olemassa suurempia ja mitättömämpiä ihmisiä kuin sinä itse. Iloitse saavutuksistasi yhtä lailla kuin suunnitelmistasi. Säilytä kiinnostus elämäntyöhösi, olipa se kuinka vaatimaton tahansa, se on todellista kiinteää omaisuutta ajan ja onnen vaihteluissa.

Harrasta varovaisuutta liiketoimissasi, sillä maailma on petkutusta täynnä. Älköön kukaan kuitenkaan tehkö sinua sokeaksi sille, mitä hyvyyttä on olemassa. Monet ihmiset tavoittelevat korkeita ihanteita ja kaikille ja kaikille elämä on täynnä sankaruutta. Ole oma itsesi, varsinkaan älä teeskentele kiintymystä. Älä ole ivallinen rakkauden suhteen, sillä kaiken kuivuuden ja hurmattomuuden keskellä se on ikuista kuin ruoho. Ota lempeästi vastaan vuosien antama neuvo luopumatta tuskattomasti nuoruuteen kuuluvista asioista.

Kasvata ja vahvista henkeäsi suojaamaan sinua äkillisen epäonnen kohdatessa, mutta älä masenna itseäsi kuvittelmalla. Monet pelot ovat uupumuksen ja yksinäisyyden synnyttämiä. Terveellistä itsekuria menettämättä ole lempeä itseäsi kohtaan.

Olet universumin ja maailmankaikkeuden lapsi, et vähemmän  kuin puut ja tähdet, sinulla on oikeus olla täällä. Ja olkoompa se sinulle selvä tai ei, maailmankaikkeus joka tapauksessa kehkeytyy niinkuin sen kuuluukin. Sen vuoksi säilytä aina rauha Jumalan kanssa, olkoonpa kuvasi hänestä mikä tahansa ja mitä lienevätkin toimesi ja rientosi elämän hälisevän sekasorron keskellä, säilytä rauha sielusi kanssa. Ole tarkkaavainen - koeta olla onnellinen!

 

Mun mielestä älyyömän kauniita ja totuuden mukaisia tekstejä, joiden neuvoja pyrin tai ainakin yritän todella pyrkiä noudattamaan, siksi halusin jakaa ne teidän kanssa. Itselleni eminaa joka kerta noita lukiessa tulla kyynel silmään.